10
Feb

Blinding flash of the obvious

   Posted by: Shantanu Goel   in Uncategorized

Blog | Tech Blog | Secure Coding | Twitter | RSS Feed
Let me ask you a question. What is about the human nature that annoys you the most?
Well, for me the inherent habit of stating the obvious does the trick.
Everywhere I go, people will incessantly talk something like this.

At a movie theater: “Oh, you are here to see the movie too?”
Me thinking:”Nah, just wandered down here to look at you and have fun seeing the expressions you make during the movie”

At an exam center: “Oh, you are giving the exam too?”
Me thinking:” Nah, its just my hobby to wander around the exam center and stalk every nervous creature I can find”

Standing at a bus stop during rain:”Its raining hard.”
Me thinking:”Oh really, Till now I was under the impression its a sunny afternoon”

And more recently, at a newsgroup, in a discussion regarding the apple shuffle:” In my opinion the iPod Shuffle was a effort by Apple to conquer the Flash MP3 Player sector.”
Me thinking: “Damn it, and I was thinking that they wanted to conquer the vegetable market.”

No doubt then that Dilbert so often goes berserk yelling out “GAAH, blinding flash of the obvious.” I think that this peculiar nature of the human species can be explained only by Ford Prefect’s theories in The HItchhiker’s Guide to The Galaxy.
Theory 1: If human beings don’t keep exercising their lips, their mouths will seize up
Theory 2: If human beings don’t keep exercising their lips, their brains start working.

I tend to agree with Ford on his abandoning theory 1 in favour of the theory 2. If only, people could stop continually stating the very very obvious, aah, i can just imagine.
Neways, enuff blabbering from me. I think I should also stop typing now and get my brain started……

[Listening to: Sick Of Life – Godsmack – (0:-1)]

© Shantanu Goel | Blinding flash of the obvious

Quote of the day: "The unplanned organism is a question asked by Nature and answered by Death. You are another kind of question, with another kind of answer." -Morpheus
This entry was posted on Thursday, February 10th, 2005 at 11:24 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comments so far

Anonymous
 1 

your post reminded me of a forward that was circulated recently. these are jus heights of sarcasm and i jus loved the retorts!!!

12 most stupid questions’ people usually ask in obvious situations.

1. At the movies: When you meet acquaintances/friends…
Stupid Question:- Hey, what are you doing here?
Answer:- Don’t U know, I sell tickets in black over here..

2. In the bus: A heavy lady wearing pointed high-heeled shoes steps on your feet…
Stupid Question:- Sorry, did that hurt?
Answer:-No, not at all, I’m on local anesthesia…..why don’t you try again.

3. At a funeral: One of the teary-eyed people ask…
Stupid Question:- Why, why him, of all people.
Answer:- Why? Would it rather have been you?

4. At a restaurant: When you ask the waiter
Stupid Question:- Is the “Butter Paneer Masala” dish good??
Answer:- No, its terrible and made of adulterated cement. We occasionally also spit in it.

5. At a family get-together: When some distant aunt meets you after years…
Stupid Question:- Munna,Chickoo, you’ve become so big.
Answer:- Well you haven’t particularly shrunk yourself.

6. When a friend announces her wedding, and you ask…
Stupid Question:- Is the guy you’re marrying good?
Answer:- No,he’s a miserable wife-beating , insensitive lout…it’s just the money.

7. When you get woken up at midnight by a phone call…
Stupid Question:- Sorry. were you sleeping?
Answer:- No. I was doing research on whether the Zulu tribes in Africa marry or not. You thought I was sleeping…. you dumb witted moron.

8. When you see a friend/colleague with evidently shorter hair…
Stupid Question:- Hey have you had a haircut?
Answer:- No, its autumn and I’m shedding……

9. At the dentist when he’s sticking pointed objects in your mouth…
Stupid Question:- Tell me if it hurts?
Answer:- No it wont. It will just bleed.

10. You are smoking a cigarette and a cute woman asks…
Stupid Question:- Oh, so you smoke.
Answer:- Gosh, it’s a miracle…it was a piece of chalk and now it’s in flames!!!

11. You are fishing and a guy asks….
Stupid Question:- Are you fishing?
Answer:- No,I was just drowning worms.

12. You’ve been living in a colony from the same time as your neighbour has been living. But suddenly one day your neighbour asks you………….
Stupid Question:- Have you been living here all your life?
Answer:- I don’t know…. I haven’t died yet!

Now goes the 13th and the most stupid one…….

13. You are asking the question to a software engineer.
Stupid Question:- Are you busy?
Answer:- Off course. I am busy reading and writing mails.

Sorry for repeating it here!!! 🙂

Renuka

February 11th, 2005 at 5:05 pm
Harjot Dhaliwal
 2 

Well someone has to break the silence.It is only a polite way of starting the coversation.Way of acknowledging the change.

oops.i did it myself.
😉

February 14th, 2005 at 3:40 am
Admin
 3 

Great blog, keep up the good work. Glad to see sites like this.

Here is another good site I said I would pass along.
Free Satellite
Thanks

October 3rd, 2005 at 9:40 am

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment